Väike hingetõmme ja edasi!

Võtsime vahepeal väikese puhkuse. Selleks et vihm saaks rahulikult sadada, et veed saaks vabalt voolata,  et gnuud saaks segamatult mööda aafrikat migreeruda ja rohi savannis kasvada. Eemalt võib ju naljatleda aga kohapeal on asi päris  huvitav. Tahtsime juba pisut aega tagasi reisiga jätkata aga meile saadeti järgnev klipp ja soovitati veel pisut oodata:  https://www.youtube.com/watch?v=Z1g41S6kyIU

Seni siis kasutame aega kasulikult. Nuiame saatkondadest viisasid, süstime viimaseid vaktsiine, tutvume erinevate marsruutidega, täiendame varustust ja hangime varuosi.

Sambias, vahetult enne Malawisse sisenemist kohatud härrasmees nimega Robert osutus Garmini edasimüüjaks ja sebis täitsa viisaka diiliga uue Zumo 595LM-i. Teatavasti oli eelmisel miski viga küljes, sõi ööga tsikli aku tühjaks ja kui korra välja lülitasid, tuli pärast aku tagant ära võtta, muidu tööle ei saanud.

Tagumine piduripump sai ka uus. See on siis seni ainus detail rattal mis reaalselt hävis. Lisaks veel nipet-näpet nagu uus tagalohv, õlifilter, rehvirõhu manomeeter, jne. Uueks esirehviks valisin autoriteetide soovitusel Anakee Wild-i. Räägivad et kestab kaua ja pidamine ka hea. Saab näha. Päris 50/50 on praeguste mudaste oludega ehk liiga pehmo. Kui juba muda jutuks tuli siis … salamisi loodan et nüüd lõpuks saab ka tõstetud esiporikas ennast kasulikust küljest näidata.

Esitähikule leidsin Touratech-i valikust sellise katte: 

Alati on originaalkatte eemaldamisel kogu tähikuruum savi, pori, liiva ja õli segu täis. Teadagi mitte just parim kooslus liikuvate metallosade vahel. Liidetavasti saab selle kattega paremini puhtust hoida.

Teiste reisil kohatud ratturite soovitusel tellisin ka pisut mugavusvarustust. Nimelt soovitati istumise alla sellist toodet: https://airhawk.net/product-category/seat-cushions/bike-manufacturer/bike-manufacturer-ktm/

Pidada hirmus hea olema, saab näha. Ausalt öeldes ei ole ma kunagi aru saanud et sadul ebamugav oleks aga näis. Taga sõitjale on see kindlasti hea asi.

Veel üks soovitatud lisavidin, millest tundsin korduvalt puudust: http://www.hondogarage.com/index.php/product/landing/perfect-squeeze-phone-mount

Tsikli lenksul telefoni hoidikuid müüakse igasuguseid ja niipalju kui ma neid näinud olen, on nad kõik täielik saast. Või siis konkreetse mudeli põhine aga ikka suht nigel. See Hondo Garage toode aga on universaalne ja eriliselt kobe. Sain seda näppude vahel mudida ja kruttida, no just selline mida olen otsinud. Võimalik paigaldada otse lenksu külge või ka munakale. Õnneks taipasin konkreetse toote viidet küsida ja sai see ka ära tellitud. Nagu ikka, kõik head asjad tsikli jaoks tulevad kas USAst või Austraaliast. Loodetavasti jõuab kohale enne kui lennuk väljub.

Sõiduvarustus sai ka uuendatud. Kuuver tsipa vaiksem, sõiduülikond õhulisem, terved kindad, Adventure sõidusaapad. 

 

Saabaste valik oli äärmiselt keeruline. Tegelikult oleksin hea meelega võtnud midagi lihtsamat, madalamat, mugavamat. Aga kui hakata lugema ja poodides kohapeal vaatamas käima ja siis veel foorumitest tagasisidet otsima, läheb valik nii kirjuks et ei saa kuidagi edasi. Lõpuks tegin valiku usaldusväärse kaubamärgi ja välimuse järgi. Suht lihtsalt käivad jalga ja jalast ära ka. Kuidas hingavad, seda saame teada juba reisil olles.

Jäänud on veel pisut ja seiklus jätkub!

Leave a Reply