Aafrikas!

Aafrika tervitas meid sooja vastuvõtu ja külma ilmaga. Päeval päikese käes annab napilt meie suve välja aga õhk on jäine, Antarktika hõngu on tunda.

Duncan oli lennujaamas vastas, nii nagu kokku lepitud. Poole tunni autosõidu järel jõudsime viinamarjaväljade vahele African Overlanders`te pesasse. Tsikkel tervitas meid maja kõrval katuse all koos veel paari omasugusega. Kuigi aku oli selle 3,5 kuu jooksul pisut tühjaks vajunud, läks käima esimesest pöördest. Juhhuuu!

Lend ise üle Londoni kulges ilma igasuguste viperusteta. Ostsime MyTrip keskkonnast piletid, Riia- Cape Town. Londonis oli aega ligi 5h ja sellest piisas nii jummala täpselt et me ei pidanud kordagi kiirustama, samas ei jäänud aega ka isegi mitte burksi jaoks. Selle aja sisse jäi muidugi ka lennujaama vahetus (Gatwick-> Heathrow) ja järgnevas lõigus kirjeldatu.

Teravaid elamusi meie jaoks suutis pakkuda lennujaama piirikontroll. Inglastel on piir juba täiesti kinni (vähemalt meie lennu puhul). EU sisene vaba liikumine seal ei kehti. Kuna abikaasal on Venemaa pass siis kutsuti meid kõrvale ja pidime selgitama mis eesmärkidel me riiki saabusime. Sisulist probleemi ei olnud sest meil olid dokumendid korras, edasise lennu piletid olemas ja kõik laabus. Aga fakt kui selline, et piir Suurbritanniasse ongi juba kinni, on iseenesest huvitav. Olenemata sellest et abikaasal on Eesti Vabariigi elamisluba, sai ta passi templi 24h riigis viibimise loa kohta. Mingi paber tuli ka täita. Noh, teisest küljest on meeldiv näha et vähemalt mõnes riigis võetakse migratsiooniküsimusi (lõpuks ometi) tõsiselt.

Leave a Reply