Muljeid

Kuna Oksana tibake külmetas, oleme passiivsed. Passime veel paar päeva külmas kliimas, et külmetus liiga kiiresti üle ei läheks. Päevasel ajal käin viinamägede vahel farmereid närvi ajamas, õhtul chillime “social area” nimelises merekonteineris 😀

Keeruline on kui muhvigi teha ei ole. Õnneks sain kohalikust apteegist vajalikud medikamendid, nüüd ehk saame kiiremini liikuma.
Pull värk siin. Kogu piirkond on viinamarjakasvandustega kaetud. Iga põllu ümber on ca 2,5 m kõrge tara kus 9000 V sees. Praegu, talvel, on rohelust vähe ja mitte ainult viinamäed vaid ka muidu remmelgad on raagus. Poleks osanud arvatagi et Aafrikas on talvel puud raagus.

Linnade ümber on getod, mõnes 1,5miljonit immigranti, mõnes vähem. Tulevad ekvaatori poolt siia õnne otsima. Siin pererahval ka omad koristajad ja “ehitajad”. Nõuab harjumist. Varem pidasin kodus Kihnu maalamba jäära suht juhmiks loomaks aga kõik sõltub taustsüsteemist.
Õhtul magama minnes kostab poole ööni trummipõrinat ja muid Aafrika meloodiaid. Väga lahe. Päriselt. See ei ole küll tõenäoliselt otse lõkke äärest vaid plaadi pealt aga lahe on ikka.

Peremees siin tegeleb overlanderite sõidukite shippinguga ja neid on territooriumil päris palju ja väga erinevaid. Proovin lähiajal mõned pildid ka üles laadida.

Hääd ööd.

Leave a Reply