Sannikovi maa

Tee siia Sesrim-sse (viimased 250 km) on senistest kõige karmim. Jube trepp ja pehme liivaga kaetud. Aga Aafrika ise sunnib õppima oludega kohanema. Pärast erinevaid katsetusi oli selge et sõita saab min 120km/h. Alla selle on vibratsioon nii jõhker et raputab hambad suust. Iseenesest tee on lai ja sirge.  Aga hullult kurnab ära. Ma eriti ei kujuta ette mis tunne on taga istuda sellisel teel. Temperatuurid on päeval ka juba kõrbele kohased, ca 35`C. Kõrb muutub järjest kõrbemaks, st liivasemaks. Taimkate jääb iga kilomeetriga hõredamaks. Namiibias on teed meeletult pikad sirged. Mitusada km-t ilma ühegi jõnksuta. Nii kruusa-kui asfaltteed.

Eile õhtul sai ühel hetkel sirge tee otsa Olime sõitnud pikalt  1700m kõrgusel platool, nüüd oli platool auk sees ja tuli laskuda alla. Alumine platoo on alt vaadates mägedega piiratud, taimkate on rikkalikum, loodus pisut rohelisem. On üksjagu suuremaid puid. Hästi kena ja avar savann. Eemal on näha väiksemaid antiloope ja Oryx-eid. Mäed ümber on nagu postkaartidelt. Kuna hakkas juba pimenema, ja pimeneb siin ruttu, siis ei jõudnud enam fotosid teha. Õnneks oli tee ääres üks sobilik asutus ja saime puu alla telgi üles panna. 

Hommikul teed jätkates sai Sannikovi maa kiiresti otsa ja kõrb jätkus, samuti jube tee kuni  Sesriemi väravateni. Kaardil näeb välja nagu suvaline teine küla. Tegelikult on siin nn baaslaager. Edasi viib tee ainult  Sossusvlei düünide juurde. Kuna need düünid asuvad  rahvuspargis siis tsikliga on jälle keelatud siseneda. Tuleb vaadata mis võimalused on. Üks variant on mööda kõrberadasid üritada kõrvalt sisse hiilida. Teine võimalus ennast mõne auto peale möllida. Vaatame mis õhtu toob. Seame endid baaslaagrisse sisse ja paneme telgi puu alla. Kõrval sätib must mees suuremat laagrit saabuvatele turistidele valmis. 4 suurt kõrbetelki, laud, külmik, lamp laua kohale puu otsa. Lõke süüdatakse samuti kivist alusele juba põlema. Näis kes meile naabriteks tulevad. Üks mootorrattur saabus  veel laagrisse, lõbustab pisikesi paljaid külalapsi. Lapsed on nagu igal pool mujal motikate peale pöördes.

Tänane kilometraas jäi ca 65 km 🙂

Leave a Reply