Tissid

Viimased paar päeva on olnud kruusasõprade paradiis. Teed on kurvilisemad, maastik mägisem. Ülivägevad vaated! Võimsad maastikud mis muutuvad ca 100km järel. Taimestik põhja poole liikudes muutunud tihedamaks. Inimesi ja asustust on endiselt hõredalt. Termiidid on kõvasti arendusi rajanud, majad aina kerkivad.

Eile sattusime öömajale järjekordselt sellisesse kohta  mis kaardil on tähistatud nagu küla või linnake. Tegelikult resort. Aga aus koht. Hommikusöögi kõrvale nägime taamal kaelkirjakuperet, elevant kolas kohe kõrval ringi… Basseinid ja baarid, head söögid.

Kuna vahepeal sai 1000km ainult kruusa sõita,  siis, et tiba edasi ka liikuda, tegime täna pool päeva asfalti. Tsikli pärast… 🙂 Kuigi kruus on lahe jne, valus on ratta pärast neil treppis lõikudel. Vibratsioon on ikka meeletu kohati. Sirgetel lõikudel saab kiirusega asja parandada aga kurvilistel mägiteedel tuleb kogu valu täiega läbi teha. Õnneks siiani ei ole midagi küljest ära pudisenud.

Täna jõudsime Kaokolandi, Opuwosse. Jääme paariks päevaks siia kanti, siis näis mis edasi. Kaardil on üks rada mööda Angola piiril asuva Kunene jõe kallast, märgitud “only 4×4”. Sipelgad juba jooksevad mööda selga 😀

Opuwo on üks räpane ja tolmune väike linnake Põhja-Namiibias. Siin on valged hüved segunenud hõimurahvaste lihtsamate eluviisidega. Segamini on näha hererosid, himbasid, “tavalisi neegreid”, valgeid jne. Keset linna on väike tolmune  turg-slumm. Kes veristab kitse, kes müüb eelmisel nädalal veristatud kitse, koer sünnitab, mees kükitab ja laseb vee välja.  Siinsamas on väikese aiaga piiratud alal kena restoran.   Cappuccino, Club steak, gin-tonik… mida soovid 🙂

 

One Reply to “Tissid”

Leave a Reply